Skötselråd

Skötselråd
Se till att vårda din Blankflaska för att kunna ha med dig den hela livet ut. Här kommer lite tips på hur du underhåller din flaska samt vad du bör undvika.

Innan du börjar använda den:
Diska flaskan och korkarna med diskmedel och varmt vatten.

Detta bör du göra:
Tvätta flaskan med varmt vatten och diskmedel, du kan använda en vanlig diskborste eller skaka den med varmt vatten och diskmedel.

För att få bort fläckar som satt sig kan du blanda vatten och ättika i flaskan och skaka den. Låt sedan stå några minuter och skaka igen. Skölj sedan med varmt vatten några gånger.

För att få bort riktigt envisa fläckar kan du hälla i okokt ris och skaka flaskan, riset fungerar som en skrubb som skrubbar rent i alla hörn. Ett annat alternativ är att blanda lite bakpulver och vatten som du sedan skrubbar på fläckarna med en diskborste. Skölj sedan några gånger.

Detta ska du undvika att göra med din flaska:
Vi rekommenderar inte att diska flaskan i diskmaskin då detta kan försämra isoleringsförmågan samt packningarna i locken.

Lägg inte flaskan i frysen, eftersom flaskan är isolerad kommer du inte kunna kyla vattnet på detta sätt, lägg istället i några isbitar i flaskan om du vill ha kallare vatten.

Värm inte flaskan på spisen eller över öppen eld, isoleringen i flaskan gör att du inte kan hetta upp vätskan på det viset och flaskan kan även skadas vid upphettningen.

Använd inte starka kemikalier så som blekmedel eller klor på eller i din flaska då detta kan få din flaska att börja rosta.


Få termosen att hålla värmen längre

För att din dryck ska hållas varm så länge som möjligt är detta några saker du kan göra:

1. Värm upp din flaska genom att fylla den med kokhett vatten och låt den stå i 5-10 minuter innan du tömmer den och häller i din dryck.

2. Se till att den dryck du häller i är så het som möjligt. Om du häller i drickfärdig dryck så kommer den tyvärr inte hållas varm i upp till 6 timmar utan håll dig så nära kokgränsen som möjligt.

3. Fyll din flaska hela vägen upp. En halvtom flaska gör också att drycken svalnar snabbare.